Predrag Radović
Procter & Gamble
Marko Golinger
PET CARE menadžer
Početak
Pre dvadeset godina osnovan je Nelt, kao kompanija čija je osnovna delatnost uvoz i trgovina.

Prva velika prekretnica dogodila se 1996. godine kada je Nelt postao zvanični distributer kompanije Procter & Gamble za područje tadašnje SR Jugoslavije.
Ljubomir Milošević
Kraft Foods
Aleksandar Janićijević
šef sklad. CDC Dobanovci
Constantin Dumitrescu
Wrigley
Distribucija
2000. godine započeli smo distribucije Kraft Foods proizvoda na teritoriji današnje Srbije i Crne Gore. Godinu dana kasnije naš partner postaje Wrigley.

Pored Srbije, naša originalna distributivna mreža obuhvata i Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju.

Raznovrsnoj ponudi naših usluga priključujemo i uslugu trade marketinga principalima i trećim licima.

Pokrećemo diviziju Logističkih usluga.
Srđan Brać
Mercator
Dragana Škrbić
men. lanca sanbdevanja
Proizvodnja i Maloprodaja
2007. godine naša delatnost se širi i na proizvodnju - u sastav Nelta ulazi fabrika Neoplanta mesna industrija Novi Sad.

2009. godine pokrećemo novi format maloprodaje u Srbiji, pod nazivom Corner Shop, koji danas broji preko 90 prodavnica u 12 gradova Srbije.
Nenad Jelić
DIS
Milan Radivojević
direktor prodaje
Dalji razvoj
Nastavljamo razvoj kupovinom kompanije Javna skladišta Subotica.

2009. Nelt dobija ISO 9001:2008 i HACCP sertifikaciju, a iste godine formiramo diviziju Nelt Pharmaceuticals, specijalizovane za distribuciju farmaceutskih proizvoda.
Nataša Đuknić
supervizor špedicije
Nada Novaković
finansije i knjigovodstvo
Budućnost
Strateška potraga za novim tržištima, zajedno sa našim dugogodišnjim partnerom, kompanijom Procter & Gamble, odvela nas je daleko, na novi kontinent – u Afriku.

Trenutno poslujemo na teritoriji Angole i Zambije, a do kraja godine u planu je otvaranje kompanija na tržištima Zimbabvea, Malavija i Mozambika.

2012. godine uvodimo poslovno informacioni sistem SAP i tom implementacijom stajemo u niz najboljih kompanija koje koriste ovaj najnapredniji poslovni sistem na svetu. U planu je nastavak implementacije SAP sistema u svim kompanijama na teritoriji Zapadnog Balkana.
Shvatajući stratešku važnost i neophodnost obrazovanja odlučili smo da kroz osmišljavanje, finansiranje i realizaciju različitih obrazovnih projekata, pokažemo svoju snažnu opredeljenost ka modernizaciji, napretku i boljitku sredina u kojima postojimo i poslujemo.
Miloš Jelić
generalni menadžer
Timeline
"Pružanje vrhunskih usluga u oblasti distribucije, logistike i marketinga, osvajanje novih tržišta, stabilan razvoj kompanije i rast profita, briga o našim klijentima i zaposlenima,kao i aktivan doprinos i podrška razvoju zajednice naši su osnovni postulati."